Με ποιούς τρόπους θα εξοικονομηθεί ενέργεια στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας; Θα γίνεται έλεγχος

Για την προετοιμασία για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2023, ώστε εγκαίρως να έλθουν προς έγκριση από τα αρμόδια συλλογικά της όργανα,  συζήτησαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που συγκάλεσε  ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας  χθες.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν -και μέσω τηλεδιάσκεψης- οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και οι διευθυντές διοικητικού και οικονομικού, από την έδρα, όπως και από τις 5 Π.Ε., συζητήθηκε επίσης το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας -η οποία αποτελεί αναγκαιότητα, λόγω των διεθνώς διαμορφούμενων συνθηκών.

Όπως τονίστηκε θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος περιορισμού κατά 15% της κατανάλωσης στον δημόσιο τομέα, με τρόπους μεταξύ των οποίων τήρηση συγκεκριμένης θερμοκρασίας στους χώρους χωρίς καμία υπέρβαση, αλλά και αποκλεισμός ατομικών μέσων θέρμανσης ή ψύξης στα γραφεία. Προς τούτο θα οριστούν υπεύθυνοι, ενώ θα γίνονται και έλεγχοι, όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια. 

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη, υπογραμμίστηκε για μία ακόμα φορά από τον περιφερειάρχη, όσον αφορά στην κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων, ότι απόλυτη προτεραιότητα θα δίνεται στην εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών, ενώ σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει έλεγχος από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ως προς την αναγκαιότητα των μετακινήσεων, αφού σε πολλές περιπτώσεις -όπως επισήμανε- θα πρέπει να γίνεται χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here