Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης, ξερά φρούτα και κάστανα

Υλικά
Για το φύλλο
  • 10 φύλλα κρούστας, κομμένα στη μέση (20 τεμάχια)
  • ·  250 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
  • 100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
  • · 50 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • · 50 γραμμάρια δαμάσκηνα ξερά, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • · 50 γραμμάρια σύκα ξερά, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • · 50 γραμμάρια κάστανα, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • · 50 γραμμάρια φρυγανιά, τριμμένη
  • ·  1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • · 350 γραμμάρια νερό
  • · 1 ξύλο κανέλας
  • · Φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • · Χυμός 1 πορτοκαλιού
  • · Φλούδα 1 λεμονιού
  • ·  Χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε σταυρωτά σε ένα ταψάκι διαστάσεων 30cm x15cm τα 10 φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε ένα προς ένα με Βιτάμ Βούτυρο.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και, στη συνέχεια, τα αδειάζουμε πάνω στα φύλλα. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα 10 φύλλα, τα οποία αλείφουμε επίσης ένα προς ένα με Βιτάμ Βούτυρο.
  3. Τοποθετούμε για λίγο τον μπακλαβά στο ψυγείο να σφίξει και τον κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια. Περιχύνουμε με το Βιτάμ Βούτυρο, που έχει περισσέψει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ºC για περίπου 1 1/2 ώρα.
  4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κανέλα και τις φλούδες των εσπεριδοειδών και σιροπιάζουμε τον ζεστό μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει το σιρόπι, πριν τον σερβίρουμε.

vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ