Αναβάλλονται τα εγκαίνια της πλατείας στο Κρυονέρι. Δήμος: “Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.”

Η προγραμματισμένη για σήμερα,  εκδήλωση εγκαινίων της πλατείας Κρυονερίου ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, καθώς , όπως τονίζει ο δήμος Σικυωνίων “αυτές τις δραματικές ώρες των καταστροφικών πυρκαγιών, η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.” και προσθέτει: “Δεδομένου, ότι ζούμε ακραίες καιρικές συνθήκες η ενέργεια και η προσοχή του δήμου Σικυωνίων είναι στραμμένη στην επιφυλακή για την προστασία των δασών μας.

Η Δευτέρα 24 Ιουλίου είναι άλλη μια δύσκολη μέρα που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατατάσσει την Κορινθία σε κατάσταση συναγερμού.

Παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Παρακαλούμε πολύ τόσο τους δημότες, όσο και τους επισκέπτες του δήμου μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως

το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,

η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,

η χρήση υπαίθριων ψησταριών,

το κάπνισμα μελισσών,

η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ