Μυζηθρόπιτα γλυκιά από την Πάρο

Υλικά
  • 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 1/2 φλ. μέλι για το σερβίρισμα
  • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη μυζήθρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ την θρυμματίζουμε με πιρούνι, μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψί 28 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.

Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη από ένα κουτάλι.

Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10 λεπτά λιγότερο.

Αμέσως μόλις βγάλουμε την παριανή μυζηθρόπιτα από το φούρνο όπως είναι καυτή την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.

Μόλις κρυώσει και ρουφήξει το μέλι την πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Αν αγαπάτε τα γλυκά με τυρί να σας πω ότι αυτή η συνταγή μοιάζει πάρα πολύ στη γεύση με το αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου & το βάσκικο καμμένο τσιζκεικ.

Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ