Μόνο με άδεια Περιφερειάρχη η διάθεση των υπηρεσιακών οχημάτων για ανάγκες που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την αποστολή της Περιφέρειας

φωτο αρχείου

«Η διάθεση και χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων αφορά μόνο την κάλυψη υπηρεσιακών τακτικών και έκτακτων αναγκών» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε εγκύκλιό του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «σημειώνεται, ειδικότερα, οι υπηρεσιακές τακτικές και έκτακτες ανάγκες αφορούν “α) μετακίνηση των προσώπων (αιρετών, μετακλητών, υπηρεσιακών) που υπηρετούν στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες έδρας και περιφερειακών ενοτήτων σε δραστηριότητες που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την αποστολή της Περιφέρειας (τεχνικές συσκέψεις εργασίας, ημερίδες, επιβλέψεις έργων, πάσης φύσεως ελέγχους υπηρεσιακής αρμοδιότητας και ευθύνης, αυτοψίες, κλπ) και β) μεταφορά πραγμάτων (υλικά στοιχεία, όπως φάκελοι με υπηρεσιακά έγγραφα, δείγματα ελέγχων για εξέταση σε εργαστήρια, όργανα μέτρησης  κλπ) για την λειτουργική εξυπηρέτηση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών έδρας και περιφερειακών ενοτήτων”.

Παράλληλα, τονίζεται επίσης ότι:

– Η διάθεση υπηρεσιακών οχημάτων για μετακινήσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών, εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, ειδικών συμβούλων, συνεργατών και λοιπών μετακλητών θα γίνεται, μόνο, ύστερα από έγγραφη αδειοδότηση του περιφερειάρχη.

– Προτεραιότητα -απόλυτη- δίνεται στη διάθεση οχημάτων προς το προσωπικό της Περιφέρειας για εκτέλεση υπηρεσιακών υποχρεώσεων, με διαβάθμιση των αναγκών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στα αιτήματα των προϊστάμενων των οργανικών μονάδων.

– Διάθεση οχήματος για κίνηση εκτός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα προηγείται άδεια του Περιφερειάρχη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ