Νέες προτάσεις για τον τουρισμό της Κορινθίας θα καταθέσει το Επιμελητήριο προς την κυβέρνηση – Νέα τηλεδιάσκεψη με επιχειρηματίες είχε ο Παναγιώτης Πιτσάκης 

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου  μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του τουρισμού στο νομό μας . Στην διάρκειά της συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις του νομού μας λόγω του 2ου lockdown.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από το νομό μας η πρόεδρος των Ξενοδόχων, κα Σοφία Φιλιππίδου, ο γραμματέας του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων, κος Φάνης Μαρδίκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τρικάλων Κορινθίας, κος Βελισάριος Τζανόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου, κα Βίβιαν Πάτκου, και η ιδιοκτήτρια του Αρχοντικού Φιαμέγκο στα Τρίκαλα Κορινθίας, κα Μαρία Φιαμέγκου.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τουρισμό καθώς και στις προτάσεις των Επιμελητηρίων για την προώθηση του τουρισμού (επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, των τόκων, των μισθών, επέκταση του μέτρου των ενοικίων έως τον Ιούνιο, ένταξη του τουριστικού κλάδου στο άρθρο 12 του Αναπτυξιακού νόμου κα).  Στη συνέχεια έδωσε το λόγο σε κάθε ένα εκπρόσωπο για να παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση και τις προτάσεις του.

Από την μεριά τους οι φορείς εξέφρασαν , μεταξύ άλλων, τους προβληματισμούς τους ως προς την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Επίσης, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε «η αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα αφορούν την ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, την μείωση της γραφειοκρατίας ως προς τα προγράμματα ΕΣΠΑ, την επιδότηση των επιχειρήσεων και όχι την δανειοδότηση τους, μια κοινή και συνεχή στρατηγική τουρισμού από όλους για την Κορινθία μας και την δημιουργία μιας γενικότερης κουλτούρας σχετικά με τον τουρισμό της Κορινθίας»

O κ. Πιτσάκης επισήμανε και την σημασία της ίδρυσης του Τουριστικού Οργανισμού Κορινθίας για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της Κορινθίας με την συνεργασία όλων των τουριστικών παραγόντων του νομού μας, ενώ κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο πλάνο των προτάσεων για τον τουρισμό που θα κατατεθεί εκ νέου από το Επιμελητήριο Κορινθίας προς την κεντρική κυβέρνηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ