Νέοι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους στους Δήμους της Κορινθίας . Παραδόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα

Παραδόθηκαν οι νέοι αυτόματοι ηλεκτρονικοί απινιδωτές από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα για όλες τις Π.Ε στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Αγγελου Χρονά, συνολικά 19 αυτόματοι ηλεκτρονικοί απινιδωτές, οι οποίοι προορίζονται για αθλητικούς χώρους σε διάφορους δήμους, στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ συνολικά η Περιφέρεια -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- έχει προμηθευτεί 85 που έχουν σταδιακά παραδοθεί σε δήμους και αθλητικά σωματεία.

Σχολιάζοντας σχετικά ο Π. Νίκας, τόνισε ότι η Περιφέρεια υλοποιεί μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας προγράμματα εστιασμένα στη νεολαία και στην στήριξή της, ευχαριστώντας στο σημείο αυτό τόσο τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας, όσο και τον διευθυντή της πιο πάνω υπηρεσίας για το έργο που επιτελούν.

“Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών εντάσσονται και οι απινιδωτές που παραδίδουμε, έχουμε αγοράσει 85 και σήμερα παραδίδουμε στους δήμους 19 προκειμένου να τους διαθέσουν σε συγκεκριμένους χώρους αθλητισμού, αλλά και όπου διαπιστώσουν ότι αυτοί μπορεί να χρειαστούν. Εξυπακούεται φυσικά ότι είναι απαραίτητη η εκπαίδευση και η παρουσία ανθρώπων που θα έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση τους” τόνισε ο κ. Νίκας  .

Πρόσθεσε, τέλος, ότι η περιφερειακή Αρχή τα 4 τελευταία χρόνια έχει προβεί σημαντικές παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους και στις 5 Π.Ε., ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει ξεκινήσει προσπάθεια για την προώθηση του κλασικού αθλητισμού, με την δημιουργία των σχετικών υποδομών σε όσους αθλητικούς χώρους είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, όπως η τοποθέτηση ταρτάν και διάθεση αθλητικού υλικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ