Νέο περιστατικό ρύπανσης στο Λουτράκι: Αθανάσιος Μουζάκης: Η κοινωνική και περιβαλλοντική ενσυναίσθηση για ορισμένους συμπολίτες μας δεν λειτουργεί ως εχέγγυο σεβασμού και ανάπτυξης του τόπου που ζούμε

Νέο περιστατικό επιβάρυνσης του περιβάλλοντος στο Λουτράκι.  Ένα περιστατικό “χωρίς κοινωνική και περιβαλλοντική ενσυναίσθηση!”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Μουζάκης, ο οποίος μετά τη νέα εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων σε γειτονιά της πόλης αναφέρει, μέσω του FB:

“Είναι αυτοί οι συμπολίτες μας -ευτυχώς ισχνή μειοψηφία -με την τακτική συγκεκριμένη αδιαφορία για το περιβάλλον!

Αυτοί που δεν πείθονται τελικά  ότι τόσο η αίσθηση που δημιουργείται είναι απογοητευτική για τους υπόλοιπους, όσο και το ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πολλοί (ατυχήματα, έλλειψη πολιτισμού στο τόπο που ζουν, διαταραχές φυσικού περιβάλλοντος κ.λ.π).

Προφανώς για αυτούς αυτή η κοινωνική και περιβαλλοντική ενσυναίσθηση δεν λειτουργεί ως εχέγγυο σεβασμού και ανάπτυξης του τόπου που ζούμε.

Παρεμπιπτόντως την Τρίτη 2 Απριλίου στο Δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων εναρμονισμένος με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στη βάση που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία.(δυστυχώς δεν ήμουν παρών λόγω προβλήματος υγείας).

Κάποιοι όμως σφύριξαν  αδιάφορα (σύσσωμη η αντιπολίτευση) δεν ψήφισαν τον κανονισμό (προσφιλή τους τακτική να χαϊδεύουν αυτιά) αλλά και ούτε πριν το συμβούλιο ήρθαν να καταθέσουν  στις υπηρεσίες κάποια επίσημη πρόταση για συζήτηση, παρά μόνο ανέξοδη κριτική και την μπάλα στην εξέδρα όπως πάντα.

Απλά απαιτούν μόνο να βάλουμε πρόστιμα στους ρυπαίνοντες ή ρωτούν στο Δημοτικό συμβούλιο πόσα πρόστιμα έχουμε επιβάλει. Τώρα πως γίνεται αυτό προφανώς και αποτελεί αντικείμενο μελέτης!!

Να τονίσω δε ότι πολιτική του Δήμου μας δεν είναι η επιβολή προστίμων ως μέτρο για να συμμορφωθούν οι ρυπαίνοντες, αλλά η συνεργασία  με τους συμπολίτες μας ώστε να αναβαθμίζουμε συνεχώς και καθημερινά το βιοτικό επίπεδο όλων μας..

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.”

Άμεσα τα συνεργεία καθαριότητας μάζεψαν τα αντικείμενα και τα απομάκρυναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ