Νίκος Σταυρέλης: « Δεν αξίζει τέτοιας τύχης η Αρχαία Κόρινθος . Η ιστορική έδρα του Δήμου»

Την δική του τοποθέτηση για την Αρχαία Κόρινθο κάνει , μέσω της προσωπικής του σελίδας στο F ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» κ. Νίκος Σταυρέλης , με τα εξής 9 σημεία :

«Αρκετά και ποικίλα τα προβλήματα στην ιστορική έδρα του Δήμου μας. Την ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ. Μετά το Τοπικό Συμβούλιο έντονη είναι και η δραστηριοποίηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας. Δυστυχώς με δύο συνεχόμενα έγγραφα του Συλλόγου που κοινοποιήθηκαν στο Δήμο και όλες τις δημοτικές παρατάξεις α/18-8-2020 και α/22-2-2021 έχουν καταγραφεί τα προβλήματα, αλλά δυστυχώς φωνή βοώντος εν τη ερήμων από πλευράς Δήμου. Και το κυριότερο είναι ότι για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις είτε άμεσες, είτε μεσοπρόθεσμες, είτε μακροπρόθεσμες. Η παράταξή μας έχει ξεκάθαρη θέση επ’ αυτών.

  1. ΠΛΑΤΕΙΑ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Υπάρχει εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη από το 2007 από το Δημοτικό Συμβούλιο με κανονιστική απόφαση. Απλή εφαρμογή χρειάζεται εκ μέρους του Δήμου. Αν απαιτείται μερική τροποποίηση εδώ είμαστε να δούμε τα προβλήματα και να προβούμε σε λύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΞΕΝΙΑ- ΘΕΑΤΡΟ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ

Επιβεβλημένη είναι η ανάπλαση του κτιριακού συγκροτήματος του ΞΕΝΙΑ και του περιβάλλοντος χώρου με μελέτη η οποία θα περιλαμβάνει και το ανοικτό θέατρο στα πρότυπα της προμελέτης του αρχιτέκτονα μηχανικού Δημητρίου Μπάρτζη. Αγώνας χρειάζεται εκ μέρους του Δημάρχου να πείσει το ΚΑΣ να μας δώσει την έγκριση χωροθέτησης.

  1. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Αδιανόητη η κατάσταση για το πιο τουριστικό μέρος της χώρας με τις υπάρχουσες τουαλέτες. Χρήζουν άμεσης ανακατασκευής και μάλιστα επιπλέον κατασκευής W.C. για ΑΜΕΑ. Αν ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι κατάλληλος, ο Δήμος να βρεί νέο καταλληλότερο χώρο για την εξυπηρέτηση των τουριστών, των επισκεπτών αλλά και των πελατών των καταστημάτων.

  1. ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ

-α)Φωτισμός Κάστρου. Ο Δήμος να κάνει ενέργειες προς την Περιφέρεια για να γίνει η μελέτη και η επανακατασκευή του έργου.

β) Τοποθέτηση μπαρών στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου που οδηγεί προς τον Ακροκόρινθο.

Γ)Ασφαλτόστρωση του χώρου της πλατείας και του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων στο πλάτωμα του Ακροκορίνθου, όπως ακριβώς έχει δοθεί η έγκριση από την Αρχαιολογία. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα.

  1. ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Διαγράμμιση θέσεων και φωτισμός και για τα δύο δημοτικά parking δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν.

  1. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Η υπάρχουσα μοναδική χαρά χρήζει βελτίωσης και αναβάθμισης, ενώ είναι απαραίτητη η προμήθεια και τοποθέτηση και δεύτερης, δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου και ανάγκες δεν καλύπτονται.

  1. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ

Επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου του Ακροκορίνθου. Είναι αδιανόητο να μη λειτουργεί ή να λειτουργεί ελλιπώς.

  1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στηρίζουμε το θεσμό διήμερου εκδηλώσεων στο χώρο του κάστρου, όπως ακριβώς γινόταν πριν μερικά χρόνια στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της απελευθέρωσης του κάστρου του Μωριά.

  1. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΧΟΡΟΥ ΚΛΠ

Επαναλειτουργία του θεσμού του δεκαήμερου φεστιβάλ Κορινθιακού θεάτρου, όπως γινόταν μέχρι το 2019, στον περιβάλλοντα χώρο του ΞΕΝΙΑ, αλλά και άλλες εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών, μουσικής κλπ.

Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά τα θέματα είναι ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα και δεσμευόμαστε ότι θα τα φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και υλοποίηση.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ