Νίκος Σταυρέλης: «Είμαι ευτυχής που παρίσταμαι στην υπογραφή μιας από τις πιο ιστορικές συμβάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Κορινθίων”

Η υπογραφή των τριών συμβάσεων (Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των οικισμών Γαλατακίου, Λουτρών Ωραίας Ελένης & Κάτω Αλμυρής, έργα αποχέτευσης ακαθάρτων Ισθμίας, έργα μεταφοράς λυμάτων Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής και Ισθμίων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ε.Ε.Λ. Αγίων Θεοδώρων), για την «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικού)», συνολικού προϋπολογισμού 18.100.000,00€, που έγινε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, ήταν μια σημαντική στιγμή για τον Δήμο Κορινθίων .

Οι υπογραφές μπήκαν παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, των Δημάρχων Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Χατζή.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι είναι ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή του Σαρωνικού και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Είμαι ευτυχής που παρίσταμαι στην υπογραφή μιας από τις πιο ιστορικές συμβάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Κορινθίων. Είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο γιατί ο Σαρωνικός ενώνει και τους δύο Δήμους.
Οφείλω να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια σε όσους διαχρονικά συνέβαλαν για αυτό το έργο.Υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους εργολάβους των έργων Αποχέτευσης λυμάτων Αλμυρής, Λουτρών, Γαλατακίου, προϋπολογισμού 6.500.000 €, της Ισθμίας, Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προϋπολογισμού 4.600.000€, καθώς και του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού από την Αλμυρή μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων προϋπολογισμού 6.500.000€.
Θέλω να δηλώσω ότι χωρίς τον Νίκο Ταγαρά θα είχαμε χάσει το έργο, διότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας κ.κ. Γραφάκος και Φράγκος έκαναν τα πάντα για να προχωρήσει το έργο και μέχρι το τέλος του 2025 να είμαστε σε θέση να το εγκαινιάσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ