Νίκος Σταυρέλης: ” Είναι ανάγκη να στηριχθεί από τον Δήμο Κορινθίων το “Κονιάρειο” Ίδρυμα στις Κεγχριές”

Την ανάγκη στήριξης του Κονιάρειου Ιδρύματος , που βρίσκεται στις Κεγχριές , τονίζει ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» κ. Νίκος Σταυρέλης ,  μέσα από την παρακάτω ανάρτησή στην προσωπική του σελίδα στο F  στις 11 Μαρτίου  . Στο άρθρο του , που έχει τον τίτλο, «Κονιάρειο Ίδρυμα , αναγκαία η συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων», κάνει την πρόταση να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος και του Δήμου , αφού όπως αναφέρει : « Με τη συνεργασία Δήμου , Κονιάρειου Ιδρύματος, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Πανεπιστημίου θα μπορέσουμε να φέρουμε πολιτισμό, τουρισμό και ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή, που για εμάς αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας.»

Ο κος Σταυρέλης αναφέρει:«Στις Κεχριές από το 1998 λειτουργεί το ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ κοινωφελές Ίδρυμα με ιδρυτή και δωρεά του Γεωργίου Κόνιαρη με 300 στρέμματα , εκ των οποίων τα 120 είναι διάφορα εσπεριδοειδή με βιολογική καλλιέργεια.

Το Ίδρυμα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συμμετέχουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Κορινθίας και σκοπός είναι η ανάδειξη των προβλημάτων καλλιέργειας εσπεριδοειδών και πως μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Υπάρχει κτίριο κατασκευασμένο το 2008 με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας, ένα εξαιρετικό κτίριο 595 τ.μ. με αντίστοιχο υπόγειο.

Οι καλλιέργειες δεν είναι στον καλύτερο βαθμό, όπως είναι ορατές από οποιονδήποτε επισκέπτη. Τα έσοδα του Ιδρύματος είναι πενιχρά.

Εμείς προτείνουμε ο Δήμος Κορινθίων, μέσω του Δημάρχου να αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας Κονιάρειου Ιδρύματος και Δήμου για την ανάπτυξη του ιδρύματος με τα εσπεριδοειδή , στα πλαίσια πάντα της ιδρυματικής πράξης του διαθέτη.

Να βάλουμε πόρους για αξιοποίηση και των εγκαταστάσεων , ακόμα και πολιτιστική, εκπαιδευτική (συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) και τουριστική αξιοποίηση. Είναι ένα σημείο θαύμα για όλο το Σαρωνικό κόλπο.

Με τη συνεργασία Δήμου , Κονιάρειου Ιδρύματος, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Πανεπιστημίου θα μπορέσουμε να φέρουμε πολιτισμό, τουρισμό και ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή, που για εμάς αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ