Νίκος Σταυρέλης και Βασίλης Νανόπουλος “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” για το Open Mall – Τί ανάρτησε ο μεν και τί απάντησε ο δε

“ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALL) ΚΟΡΙΝΘΟΥ!!!!”

Αυτό τον τίτλο έχει η χθεσινή ανάρτηση στο F του κ . Νίκου Σταυρέλη σχετικά με το εμπορικό κέντρο , που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βασίλη Νανόπουλου. Ο κος Σταυρέλης έγραψε συγκεκριμμένα και ο Δήμαρχος απάντησε , αντίστοιχα : 
“Από 28/6/2019 έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κορίνθου στο κέντρο της πόλης και πλέον των δύο χρόνων μετά ο Δήμος Κορινθίων δυστυχώς είναι ακόμα στη διακήρυξη της μελέτης του έργου.
Μόλις στις 9/8/21 η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στη δημοπράτηση της μελέτης δαπάνης 42.190€ και έχουμε καιρό ακόμα.
Διαψεύστηκαν οι επανειλημμένες δηλώσεις του Δημάρχου (24/11/20, 17/5/21) ότι το έργο θα εκτελεστεί το 2021.
Από την μελέτη του φακέλου όμως προέκυψαν αρκετά και σημαντικά θέματα σχετικά με το τι θα κατασκευαστεί, όπως τόνισα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Χαρακτηριστικά:
1.Η πεζοδρομημένη οδός Εθνικής Αντίστασης δεν περιλαμβάνεται στην υπό δημοπράτηση μελέτη, ενώ έχει ενταχθεί στην απόφαση έγκρισης.
2.Η πεζοδρομημένη οδός Πυλαρινού (από Δερβενακίων έως Περιάνδρου) προβλέπεται να ανακατασκευαστεί με αποξήλωση των υπαρχόντων πλακοστρώσεων και τοποθέτηση πλακών χρώματος ΥΠΟΛΕΥΚΟΥ!!!!!
3.Η οδός Κύπρου (από Ερμού έως Εθν. Αντίστασης) προβλέπεται να ανακατασκευαστεί μόνον ως προς το υπάρχον πεζοδρόμιο πλάτους 2,30 μ. με αποξήλωση των υπαρχόντων πλακών και τοποθέτηση νέων χρώματος ΥΠΟΛΕΥΚΟΥ!!! Επίσης θα γίνει διόρθωση του ασφαλτικού οδοστρώματος. Πού είναι η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου με κυβόλιθους που προέβλεπε η μελέτη του έργου της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη με τους πέριξ πεζόδρομους;
4.Άλλο αξιοπερίεργο: Προβλέπεται η κατασκευή- τοποθέτηση προκατασκευασμένων καθιστικών πάγκων από γαρμπιλοσκυρόδεμα (πάλι παγκάκια τσιμέντινα όπως στη πλατεία Περιβολάκια!!!)
5.Οδός Ερμού (από Κύπρου έως Δαμασκηνού). Προβλέπεται αναβάθμιση μέσω εγκατάστασης αστικού εξοπλισμού!!! Η Ερμού προβλεπόταν στο έργο ανάπλασης της πλατείας Π. Τσαλδάρη, η οποία δεν έγινε. Τώρα τι αστικός εξοπλισμός θα τοποθετηθεί στον υπάρχοντα πεζόδρομο με τους κυβόλιθους της δεκαετίας του 1990;;;
Και κάτι ακόμα . Πήγαν περίπατο οι δηλώσεις του Δημάρχου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε συνεντεύξεις του ότι μαζί με το έργο αυτό ο Δήμος με δικά του έξοδα θα κάνει ανάπλαση και στους γύρω δρόμους του πεζοδρομημένου κέντρου.
Εμείς δηλώνουμε ότι το έργο αυτό, αναθεωρημένο, θα το εκτελέσει η επόμενη Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη σε δύο χρόνια.”

Η απάντηση του Δημάρχου 

Ο Δήμαρχος απαντώντας είπε μεταξύ άλλων πως τα έργα στον Δήμο εκτελούνται πολύ γρήγορα και πως η μελέτη για το Open Mall που είχε καθυστερήσει, προχωρά απο την παρούσα διοίκηση  και πως ο κος Σταυρέλης κι ο συνδυασμός του “έπεται” των ανακοινώσεων που κάνει η Δημοτική Αρχή και αυτών που έχει σχεδιάσει .  Επίσης είπε πως η Δημοτική Αρχή έχει να ολοκληρώσει πολλά ακόμη έργα και πως στις 15/9 οι πολίτες θα ακούσουν  αυτά τα έργα. Συνέστησε μάλιστα στον κο Σταυρέλη να την παρακολουθήσει αυτό τον απολογισμό για να τα μάθει και αυτός και μετά άν θέλει να κάνει ανακοινώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ