Νίκος Ταγαράς: «Μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει αξιολόγηση και θα καταβληθεί σημαντικού ύψους προκαταβολή για τις ζημιές από τον «Ιανό»

Σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να περάσει διάταξη-τροπολογία στην Βουλή για να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με 70.000.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την είδηση μαθαίνουμε από τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά , ο οποίος επισκέφθηκε τη Νεμέα, συνοδεύοντας και αυτός τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη που περιόδευσε στην περιοχή την Παρασκευή.

Ο κος Ταγαράς επισκέφθηκε μονάδα φυτωρίων όπου αναδείχτηκαν οι ιδιαιτερότητες της κλωνικής παραγωγής και κατ΄ επέκταση των φυτωρίων, ένα σημαντικό κομμάτι που επηρεάζει συνολικά την παραγωγή υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού στις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου. Με την τελευταία Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Μάκης Βορίδης, έχει δοθεί ώθηση στην παραγωγή κλώνων και φυτωρίων, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν καλλιέργειες και ποικιλίες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Νεμέας, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και ένα Oινοποιείο. Έγινε ενημέρωση για τις παρεμβάσεις της Πολιτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για τον πράσινο τρύγο και την απόσταξη κρίσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα μέτρα στήριξης για τους οινοποιούς και κατά συνέπεια για τους παραγωγούς.

Επίσης ενημερώθηκε όπως και όλοι οι παριστάμενοι από τον Υπουργό Γεωργίας ότι τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα περάσει διάταξη-τροπολογία στην Βουλή για να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με 70.000.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κος Ταγαράς αναφέρει ακόμη: «Στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε και το θέμα των αποζημιώσεων από τον Ιανό, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει αξιολόγηση και θα καταβληθεί σημαντικού ύψους προκαταβολή – κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν – με στόχο στις αρχές του επόμενου έτους να έχει ολοκληρωθεί η οριστική αποζημίωση και να πληρωθούν συνολικά οι παραγωγοί μας. Η γενική εκτίμηση των ζημιών συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών εγκαταστάσεων κυμαίνεται στα 145.000.000 ευρώ.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας και να στηρίζουμε τις προσπάθειες και τους κόπους τους με πράξεις.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ