Να απαλλαγούν από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού  μπορούν να ζητήσουν οι επιχειρήσεις  στον Δήμο Κορινθίων για τους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή

Ο Δήμος Κορινθίων δίνει την δυνατότητα για απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρηματιών που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους λόγω μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.

Πιο συγκεκριμμένα   ο Δήμος Koρινθίων, στο πλαίσιο των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά, λόγω της πανδημίας του Covid-19, εντάχθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ “Ενεργοί Δήμοι”. Τι σημαίνει έμπρακτα αυτό;  Σύμφωνα με τον Δήμο, όλες οι επιχειρήσεις με κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των Κλάδων που πλήττονται και  δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Κορινθίων, μπορούν να αιτούνται ηλεκτρονικά την απαλλαγή του Ενιαίου Ανταποδοτικού τέλους Φωτισμού και καθαριότητας  για τους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://dt.govapp.gr/, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία ,και καταχωρώντας στο αντίστοιχο πεδίο  τον αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης της υπό απαλλαγής επιχειρήσεώς τους.

Η απαλλαγή θα γίνει σε επόμενους λογαριασμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την συγκεκριμένη απαλλαγή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Εσόδων , Κολιάτσου 32, 1ος όροφος (κατόπιν ραντεβού) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος  p.legga@korinthos.gr   (τηλ. Επικοινωνίας: 2741361076, 61052, 61066 ). Tα δικαιολογητικά σε αυτήν την περίπτωση είναι:1) Ε3 έτους 2019, 2) Λογαριασμός ρεύματος, 3) Υπεύθυνη δήλωση για τα ακριβή διαστήματα διακοπής δραστηριότητας (περιόδου 2020-2021), αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ