ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας: «Η παιδεία σε καραντίνα: Μεγάλη επιτυχία για την διαδικτυακή εκδήλωση»

Σχετικά με την προχθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την Παιδεία η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει, μεταξύ άλλων :

«Με πάνω από 1.000 προβολές βίντεο και πλέον των 200 αλληλεπιδράσεων, με σχόλια και ανταλλαγές απόψεων online και αθρόα συμμετοχή πολιτών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία έδειξε το δρόμο για τη νέα εποχή της επικοινωνίας σε περιόδους lockdown

Σε εποχές δύσκολες όπως αυτές που διανύουμε, εν μέσω lockdown,  η επικοινωνία με τους πολίτες όπως είναι φυσικό, γίνεται δυσκολότερη. Σ’ αυτό το πλαίσιο η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας επιχείρησε μια καινοτόμα προσέγγιση, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα social media.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Νοεμβρίου, διοργάνωσε μια διαδικτυακή εκδήλωση υπό τον τίτλο «Η παιδεία σε καραντίνα: Ανάγκη ή πολιτική επιλογή;» με ζωντανή μετάδοση της συζήτησης που αναπτύχθηκε μεταξύ του Νίκου Φίλη (πρώην υπουργού και τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.), του Δημοσθένη Παπασταμόπουλου (συντονιστή του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., διδάσκοντος στο Παν. Δυτικής Αττικής), και της Έφης Καλαμαρά (μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., εκπαιδευτικού).

Τη συζήτηση συντόνισε η Μιχαλίτσα Ξύδη, επικεφαλής του τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. Κορινθίας, εκπαιδευτικός.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, που συμμετείχε στη συζήτηση, έβαλε το θέμα της παιδείας και της εκπαιδευτικής διαδικασίες στις δομές μεταναστών, τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν και το μεγάλο στοίχημα που η κυβέρνηση έχει ήδη έτσι κι αλλιώς χάσει.

Ο συντονιστής της ΝΕ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος στην παρέμβασή του σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και ανεπαρκής και επικίνδυνη λόγω ιδεοληψιών στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο της παιδείας. Ο κόσμος της γνώσης και της εργασίας, ανέφερε, αλλά και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες καλούνται να υπερασπιστούν τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την καθολικότητα του μορφωτικού αγαθού, τη δημόσια παιδεία.

Για αυτούς τους λόγους, καλούμε όλους σε συστράτευση στις γραμμές και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε.

Κόρινθος, 25 Νοεμβρίου 2020

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ