Ν. Ταγαράς: “Έρχονται στην Κόρινθο τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα”- Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης

Την είδηση μαθαίνουμε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης στον Δήμο Κορινθίων. «Η προστασία του Περιβάλλοντος και η ενεργειακή εξοικονόμηση είναι δυο αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης αλλά και της κλιματικής κρίσης -που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ειδικά τα τελευταία χρόνια- αποκτούν όχι απλά επίκαιρο αλλά επείγοντα χαρακτήρα.
Σε αυτή την ενεργειακή και περιβαλλοντική συγκυρία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνουμε σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, όπως η προώθηση της μικροκινητικότητας, δηλαδή η απεξάρτηση από την ακραία χρήση του αυτοκινήτου με την ενθάρρυνση χρήσης ενεργειακά φιλικών μέσων προς το περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Κόρινθος δεν μένει αμέτοχη, αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Βάζει στην καθημερινότητά της την ηλεκτροκίνηση με το πλέον φιλικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο. Με στόχο την ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων εξασφαλίσθηκε για τον Δήμο Κορινθίων η χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης με προϋπολογισμό 317.837 ευρώ.
Έννοιες όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα που στόχο έχει την αναβάθμιση
του βιοτικού μας επιπέδου με λιγότερους ρύπους, ηχορύπανση και
κατανάλωση ενέργειας μέσα στις πόλεις μας, οφείλουμε να τις βάλουμε στο
λεξιλόγιό μας.” δήλωσε ο Υφυπουργός και συνέχισε: “Αλλάζουμε συνήθειες για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι πρωτοβουλίες μας για την προώθηση της μικροκινητικότητας και την εξοικονόμηση ενέργειας συνεχίζονται».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here