Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2023 και δεν θα δοθεί παράταση μετά τις 26 Ιουλίου. Για πρώτη φορά ισχύει η προσυμπληρωμένη δήλωση

Οι φορολογικές δηλώσεις ξεκίνησαν και φέτος και όπως έκανε σαφές ο Υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης δεν πρόκειται να δοθεί παράταση μετά την 26η Ιουλίου στην υποβολή τους οπότε και λήγει επισήμως η προθεσμία κατάθεσής τους, όπως ξεκαθάρισε .

Η διαδικασία που ξεκίνησε μόλις τον Απρίλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, ωστόσο οι φορολογούμενοι δεν  βιάζονται να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2023.

Υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματά τους έχουν την επιλογή να το πράξουν σε 8 δόσεις με την 1η στα τέλη Ιουλίου και την 8η στα τέλη Φεβρουαρίου. Όσοι επιλέξουν να καταβάλουν εφάπαξ το ποσό τότε θα έχουν έκπτωση 3%.

Φέτος ισχύει για πρώτη φορά η προσυμπληρωμένη δήλωση η οποία υποβάλλεται αυτόματα όταν δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή στην οικογενειακή ή περιουσιακή κατάσταση και το εισόδημα είναι είναι αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ