Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος . Απαραίτητα τα μέτρα πυρασφάλειας από τους πολίτες σε όλους τους Δήμους του νομού μας

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά φέτος η αντιπυρική περίοδος και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων στα όρια και των δήμων της Κορινθίας οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση των μέτρων πυρασφάλειας.
Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί έως 31/10/2024 και οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους καθώς και των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να προχωρήσουν σε:
🔴 Α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
🔴 Β. Στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα, καθώς και οποιασδήποτε άλλης καύσιμης ή εκρηκτικής ύλης ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
🔴 Γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δένδρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από τη επιφάνειας του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δένδρου.
🔴 Δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
🔴 Ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ