Ξεκίνησε η αποκατάσταση του δρόμου προς την Ακροκόρινθο – Δήμαρχος: “Ξεκινάμε μια σειρά έργων για την ανάδειξη της Αρχαίας Κορίνθου ”  

Ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα  από το Δήμο Κορινθίων και τις τεχνικές Υπηρεσίες η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο της Ακροκορίνθου, στο τμήμα  το οποίο παρέμενε για χρόνια σε εκκρεμότητα  δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών.

Σχετικά με το έργο ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε ως δήμος και αποκαθιστούμε την πρόσβαση στο κάστρο της Ακροκορίνθου ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών της περιοχής. Φροντίσαμε σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία  να τηρήσουμε τις προδιαγραφές και με έξοδα του δήμου να προχωρήσουμε στο έργο το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες» . Ο Δήμαρχος επεσήμανε ακόμη πως στην Αρχαία Κόρινθο θα εξελιχθεί ένα πλέγμα έργων αναδεικνύοντας την ταυτότητα της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Δήμου Κορινθίων.

«Η Αρχαία Κόρινθος είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου μας και χρειάζεται προσοχή. Το έργο αυτό είναι η αρχή, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο κάστρο θα ανακατασκευαστούν, θα προχωρήσουμε σε κυκλοφοριακή σήμανση που δεν υπάρχει σήμερα, το πάρκινγκ θα λειτουργήσει ενώ θα υλοποιηθούν και έργα αναβάθμισης  σε όλους τους χώρους. Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν προετοιμάσει τα έργα που εκτελούνται και στον προυπολογισμό που καταρτίζεται για τη νέα χρονιά θα ενταχθούν και νέα. Η Αρχαία Κόρινθος  από το επόμενο καλοκαίρι θα αλλάξει όψη.»

Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιώργος Πούρος ο οποίος αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, την χρήση σταμπωτού δαπέδου προκειμένου να υπάρχει αισθητική ομοιομορφία με την εικόνα του κάστρου παράλληλα με ασφάλτινο υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ