Ξεκίνησε η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) 

φωτο αρχείου

Χθες ξεκίνησε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.). Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Ο κ. Υπουργός στο χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων :

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ με τους νέους ανθρώπους, που αποφάσισαν να συνδέσουν το παρόν και το μέλλον τους με την υπηρεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Να βρίσκομαι μαζί σας, την ώρα που ξεκινάτε την προσπάθεια για να σχηματίσετε τη δική σας πορεία ζωής, μια πορεία που είναι πολύ σημαντικό να στηρίζεται σε ιδέες και αξίες.

Ασφαλώς, κάθε άνθρωπος ενδιαφέρεται για την ευημερία και την ποιότητα της ζωής του στην καθημερινότητά. Ανάγκες κοινές σε όλους μας. Όμως, δίπλα στα υλικά αγαθά, υπάρχουν και αξίες που δίνουν νόημα και ουσία στη ζωή μας: η ελευθερία, η ασφάλεια, η αλληλεγγύη, ο πατριωτισμός. Και εσείς έχετε επιλέξει να εργαστείτε για μια αποστολή που συνδέεται με αυτές τις αξίες. Έχετε επιλεγεί να υπηρετείτε αυτές τις αξίες και την κοινωνία μας ως στελέχη της ΕΛΑΣ. Θέλω να νιώθετε περηφάνια και τιμή για αυτό….. Οφείλουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκης κοινότητας να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς φόβο και δισταγμό. Πράγματα αυτονόητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ΕΛ.ΑΣ. κάνουμε όλα όσα πρέπει για αυτόν τον σκοπό με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Σας εύχομαι καλή παραμονή, να ανταποκριθείτε όλοι στην εκπαίδευσή σας, να έχετε εξαιρετική σταδιοδρομία και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή που θα αισθανθείτε ότι χρειάζεστε τη στήριξη της Πολιτείας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ