Ξεκινά η ανασκαφή στο Αρχαίο Στάδιο Ισθμίας με στόχο την αναβίωση των Αρχαίων αγώνων που τελούνταν εκεί

Στην εκδήλωση “Αρχαίο στάδιο Ισθμίας: Ανάδυση στο φως” , την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αρχαίου Σταδίου Ισθμίας, έγινε  η επίσημη αναγγελία της έναρξης των ενεργειών για την «Ανασκαφή του Αρχαίου Σταδίου της Ισθμίας» , στην οποία παρευρέθηκε  και ο  Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης .

Την εκδήλωση  διοργάνωσε η Ένωση Φίλων Διώρυγας Κορίνθου «Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ . Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Σωτήρης Πέρρας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας  Παναγιώτα Κασίμη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου και αρκετοί φίλοι της Ένωσης.

Ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης δήλωσε πως: «Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, o Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι φίλοι της Διώρυγας» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών εκσκαφής του Αρχαίου Σταδίου Ίσθμιας με στόχο την αναβίωση των αγώνων των Ισθμίων. Η αποκατάσταση του Αρχαίου Σταδίου και η ανασύσταση των Ισθμιακών Αγώνων θα αποτελέσει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ