ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΕΝΕΡΓΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΩΣ ΤΟ ΒΕΛΟ – ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Στα γραφεία της Περιφερειακής μας Ενότητας υπογράφτηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο τμήματος του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής -από την Κόρινθο ώς το Βέλο.

“Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο έτσι ώστε παράλληλα να αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων στις πιο πάνω περιοχές.

“Το προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ αυτό έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, έχει ως στόχο δε την αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Στην υπογραφή σήμερα του συμφωνητικού από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα παρών ήταν, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύθηκε για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο στη συγκεκριμένη φάση του υλοποιείται αποκλειστικά σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων, ενώ το τμήμα που θα διαμορφωθεί σε αυτή τη φάση ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πιο πάνω χώρος, περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε συνολικό μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα-, έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το τμήμα που θα διαμορφωθεί ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.” αναφέρει μεταξύ άλλων η Περιφέρεια.

Στην υπογραφή του συμφωνητικού από τον περιφερειάρχη και τον ανάδοχο παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής, καθώς και η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ