Ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του «νέου Κορυδαλλού» στον Ασπρόπυργο – Θα διαθέτει 2.000 κελιά σε 12 πτέρυγες

πηγή: in.gr

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη οι εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων της παλαιάς βάσης του ΝΑΤΟ όπου θα ανεγερθούν οι νέες φυλακές , ο «νέος Κορυδαλλός», οι σύγχρονες φυλακές της Αθήνας. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής  μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αύριο, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στις 10.30, στον Ασπρόπυργο, γίνεται το πρώτο βήμα για την κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αθηνών, το οποίο θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κατεδάφιση κτιρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το νέο, υπερσύγχρονο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Τι προβλέπεται να φτιαχτεί

Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων.

Θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Επίσης προβλέπεται να κατασκευαστούν 7 δικαστικές αίθουσες ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ