Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει του Πάσχα σε κρέας και σε αυγά. Λ. Αυγενάκης: “Ο πέλεκυς” θα είναι βαρύς για όσους παρανομούν”

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη τις επόμενες ημέρες συγκροτείται η ομάδα εργασίας για τους ελέγχους εν όψει του Πάσχα σε κρέας και σε αυγά.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα διεξαχθούν σε σημεία λιανικής- χονδρικής, σφαγεία, πύλες εισόδου στη χώρα, εθνικές οδοί κ.α.

Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην προστασία των ελληνικών προϊόντων και των παραγωγών, στη διασφάλιση της ποιότητας των διακινούμενων προϊόντων και στην προστασία του καταναλωτή.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι στα γαλακτοκομικά και οπωροκηπευτικά, ενώ έχουν ξεκινήσει έλεγχοι στο ελαιόλαδο και στο μέλι.

Τα κλιμάκια των ελεγκτών, όπως αναφέρει το Υπουργείο, θα απαρτίζονται από στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων  Κτηνιατρικής και Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, των ΔΑΟΚ, της ΕΛΑΣ, της Οικονομικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της ΑΑΔΕ, του ΣΔΟΕ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Έχει προηγηθεί σύσκεψη του ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργου Στρατάκου με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των κρεοπωλών και της Διεπαγγελματικής κρέατος (ΕΔΟΤΟΚΚ).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης που υλοποιείται μέσω του ΥΠΑΑΤ να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους  στην αγορά, στις πύλες εισόδου και όπου κρίνεται επιβεβλημένο για προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την ελληνική παραγωγή. Προστατεύοντας τα ελληνικά προϊόντα στην πράξη στηρίζουμε τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους, τους έντιμους μεταποιητές και εμπόρους και προστατεύουμε τους καταναλωτές αλλά, εν όψει του Πάσχα οι έλεγχοι θα είναι πιο συχνοί. Θα είμαστε αμείλικτοι στην εφαρμογή του νόμου. Οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν για αυτό είναι εκείνοι που παρανομούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς και αυτό θα πρέπει να το έχουν υπ’ όψιν τους οι πάντες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ