Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών/αρτηριών στον Δήμο Νεμέας…. Για δεύτερη φορα!

Με μεγάλη συμμετοχή μία ακόμη δράση για την Υγεία στον Δήμο Νεμέας.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” σε συνεργασία με τον Δήμο Νεμέας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την χρόνια φλεβική νόσο με τίτλο «Φρόντισε ότι σε στηρίζει», διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικού
ελέγχου για τη χρόνια φλεβική νόσο, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.
Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφορεί ο δήμος, στις 8 και 9 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις για τη χρόνια φλεβική νόσο σε πάνω από 60 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον εθελοντή ιατρό, κο Σπυρίδωνα Βασδέκη, καθηγητή Αγγειοχειρουργικής. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Από τον Δήμο Νεμέας, ο Δήμαρχος ,κος Φρούσιος Κωνσταντίνος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Σύλλογο “Πεταλούδα” και όλους τους συνδιοργανωτές για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων καθώς και τον ιατρό του προγράμματος και δήλωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν ουσιαστικά τους ασθενείς και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Τέτοιες δράσεις πρόληψης προάγουν τη δημόσια
Υγεία και ο Δήμος πάντα θα στηρίζει και θα επαναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον.
Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:
«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να
επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε : «Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη, το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της Υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο
που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της Υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».
Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ