Οι διαπιστώσεις του κλιμακίου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κορινθίας μετά την επίσκεψή του σε δομές Υγείας του νομού μας

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κορινθίας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου., όπως είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Ν.Ε για την επίσκεψη αυτή: Για  το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου διαπιστώθηκε:

” Απαράδεκτη υποστελέχωση σε γιατρούς που οδηγεί εκτός των άλλων σε πλήρη αποδυνάμωση του ιατρείου της Περαχώρας.

*Οι κτηριακές υποδομές βρίσκονται σε εγκατάλειψη χωρίς την απαραίτητη συντήρηση.

* Έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού.

* Το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό εργαστήριο είναι κλειστά και παρατημένα εδώ και χρόνια.

  • Ο οδοντιατρικός εξοπλισμός είναι απαξιωμένος μιας και έχει ηλικία πάνω από 35 έτη.

*Το ασθενοφόρο που διαθέτει και λειτουργεί συμπληρωματικά στο ΕΚΑΒ, παρά την εξαιρετικά καλή διάθεση των οδηγών/διασωστών του, αδυνατεί να προσφέρει ολοκληρωμένα τις υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο – όλες τις ημέρες της εβδομάδος, λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού.

Οι παραπάνω απογοητευτικές διαπιστώσεις δεν επιτρέπουν στο Κέντρο Υγείας να ανταποκριθεί τον ρόλο που του επιφυλάσσει ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσον αφορά: *Την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σχετικά με την πρόληψη και την καλύτερη αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών.

* Τις επείγουσες ανάγκες των δημοτών και των τουριστών. (Οι όποιες καλές εμπειρίες των δημοτών οφείλονται κυρίως στο φιλότιμο του υφιστάμενου προσωπικού).

* Την συμβολή του στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Κορίνθου

Δυστυχώς ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν σε όλη την επικράτεια,επιβεβαιώνοντας ότι, η «δυσανεξία» της Κυβέρνησης της Ν.Δ. με την δημόσια υγεία οδήγησε στην απώλεια της ευκαιρίας που δημιούργησε αφενός η Πανδημία και αφετέρου η δυνατότητα αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στη Βουλή και στην Κοινωνία για την αναγέννηση – εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, την στελέχωση του με το απαιτούμενο προσωπικό καθώς και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής μας.” καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ