“Οι μαθητές διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας”- Ξεκινά ο σχολικός μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

Ξεκινά για 3η σχολική χρονιά ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων
Διαβάζουμε σχετικά με την δράση στην σελίδα του Δήμου στο F :
“Η σχολική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδωρων κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται, για 3η σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/loutraki.
Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της τελευταίας σχολικής δράσης, καθώς συλλέχθηκαν από τα σχολεία 2.800 και πλέον κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών(χαρτί, τηγανέλαιο, μπαταρίες), η δράση συνεχίζεται με τα δημοτικά σχολεία και επεκτείνεται στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, τηγανέλαιο, μπαταρίες και φέτος προστίθεται και ένα επιπλέον ρεύμα το πλαστικό.
Οι γονείς για ακόμη μία φορά θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».
Το Followgreen θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχώρησε σε προμήθεια 90 χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες. Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Πέρρα Σωτήρη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παπαθανασίου Αθανάσιου και εκπροσώπου του Followgreen.”

“Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.Θεοδώρων φιλοδοξεί οι μαθητές να “αγκαλιάσουν” τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας.
Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε”.

Θα βραβευθούν όλα τα σχολεία 


Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ