Οι Υποτροφίες «Ιδρύματος Μαυρούλια» δόθηκαν φέτος σε 16 επιτυχόντες μαθητές του δήμου Σικυωνίων

16 παιδιά αγόρια και κορίτσια του δήμου Σικυωνίων  έλαβαν φέτος τις Υποτροφίες  του Ιδρύματος «Γεωργίου Αναστ . Μαυρούλια»  . Ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος απευθυνόμενος στους νέους επιτυχόντες, τους ευχήθηκε να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους, να θυμούνται τον τόπο τους, να τον αγαπούν και να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

Ο Δήμος αναφέρει σχετικά, μεταξύ άλλων : Σε μια λιτή και περιορισμένη εκδήλωση, λόγω κορωνοϊού, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος, ο πρόεδρος της «Μηκώνης» Δημήτρης Ζάρκος, ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΔΗΣ Γιάννης Σωτηρόπουλος και η νομική σύμβουλος του δήμου Σικυωνίων Κωνσταντίνα Γεωργούλια απένειμαν τις προβλεπόμενες χορηγίες στους αριστεύσαντες μαθητές. Οι μαθητές έλαβαν από 1.500€ ο καθένας ως επιβράβευση για την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

«Ο δήμαρχος θύμισε στους νέους ποιος ήταν ο Γεώργιος Μαυρούλιας, ένας Κιατανιώτης μετανάστης των αρχών του 20ου αιώνα στην Αμερική, όπου χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο, κατάφερε να φτιάξει μια μεγάλη και αξιόλογη περιουσία. Άφησε δε, παρακαταθήκη την περιουσία αυτή στο δήμο Σικυωνίων και όρισε να δίνονται κάθε χρόνο χρηματικά ποσά για την υποστήριξη των αριστευσάντων αρρένων μαθητών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο σύγχρονος δήμος Σικυωνίων τη δεκαετία του ‘80 με αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες κατάφερε αφενός μεν οι υποτροφίες να αφορούν και τις γυναίκες επιτυχούσες, αφετέρου δε να επεκταθούν στους επιτυχόντες όλης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης..».
«Από το 2017 και μετά οι υποτροφίες δίνονται ανελλιπώς» τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων εκφράζοντας την ικανοποίησή του που εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Γεωργίου Μαυρούλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ