«Ολοένα και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια από τους επιστήμονες..”

φωτο: διαδίκτυο

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα σε  συνέντευξη της στο ethnos. gr , τονίζει πως «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας» και «η κουλτούρα της σιωπής επιτέλους σπάει».  Ειδικότερα επισημαίνει, μεταξύ άλλων  πως «ολοένα και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια από τους επιστήμονες του δικτύου δομών μας». Και  υπογραμμίζει πως επίκειται η σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης «που θα έχει ως αντικείμενο την εξέταση όλων των καίριων ζητημάτων, όπως το πλαίσιο τυποποίησης, τιμωρίας και έκτισης των ποινών των αδικημάτων για την ενδοοικογενειακή βία και των σχετικών αλλαγών που χρειάζονται να γίνουν».

Η Μαρία Συρεγγέλα αναφέρεται εκτενώς και στις κινήσεις που γίνονται για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό ζήτημα, επισημαίνοντας πως έχουν δρομολογηθεί σημαντικές παρεμβάσεις  για τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και των δημοτικών έως τις 5.30 το απόγευμα. Παράλληλα η υφυπουργός στη συνέντευξη της εστιάζει στις πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη  για να αρθούν  τα εμπόδια και οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών και να αναγνωριστεί η ισότιμη θέση των γυναικών στον εργασιακό χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ