Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου . Τί ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

φωτο ethnos.gr

Πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 40 εκ. στα τέλη Μαρτίου. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η πρωτοβουλία εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα και εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει: την KW στα 2 πρώτα χρόνια κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους. Για τα επόμενα 8 χρόνια για το 1/3 της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά. Επιτρέποντας έτσι σε όλους τους αγρότες να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε βάθος δεκαετίας.

Μεταξύ άλλων, οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με εξόφληση σε μια δεκαετία και μηδενικό επιτόκιο. Το σχετικό χρηματοοικονομικό κόστος αναλαμβάνει η πολιτεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως “η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανοίξει διάλογο για ένα πιο δίκαιο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ από το 2025 και μετά, με στοιχεία μόνιμης αντιμετώπισης, σχετικά με το πως κατανέμεται το ποσό επιστροφής, ποιοι και πότε θα το λαμβάνουν.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ