Υλικά
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- · 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- · 1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
- · 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
- · 1 κουταλιά ζάχαρη
- · 10 αυγά
- · 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
- · 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- · Αλάτι
- · Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στραγγίζεουμε λίγο.
- Αλείφουμε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκατοστών και στρώνουμε τον πάτο του με τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνουμε τις ντομάτες, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στις ντομάτες.
- Ψήνουμε την ομελέτα για 25 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο, τη βάζουμε κάτω από ζεστό grill να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.
Vitam.gr