Ομελέτα ψητή

Υλικά

  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • · 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • · 1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
  • · 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • · 1 κουταλιά ζάχαρη
  • · 10 αυγά
  • · 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • · 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • · Αλάτι
  • ·  Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στραγγίζεουμε λίγο.
  2. Αλείφουμε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκατοστών και στρώνουμε τον πάτο του με τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνουμε τις ντομάτες, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στις ντομάτες.
  4. Ψήνουμε την ομελέτα για 25 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο, τη βάζουμε κάτω από ζεστό grill να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.

Vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here