Οργισμένος ο Νίκος Σταυρέλης για την άρνηση του Τιμ. Πιέτρη να ψηφίσει για τον “Δημόπρακτο”. Αποφασισμένος δηλώνει: “Σε μία εβδομάδα το πολύ θα έχετε ακούσει τα πάντα”

Την έντονη αντίδραση, την οργή, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Νίκου Σταυρέλη προκάλεσε η ενέργεια του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τιμολέοντα Πιέτρη, που ανήκει στην παράταξη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, να μην ψηφίσει την εισήγηση του Δημάρχου για ορισμό αντιμισθίας στους προτεινόμενους πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του διαδημοτικού νομικού προσώπου “Δημόπρακτος”. Η αρνητική ψήφος του κ. Πιέτρη, αθροιζόμενη με τις άλλες τέσσερις ψήφους των εκπροσώπων δύο άλλων Δήμων στον “Δημόπρακτο” οδήγησε τελικά στην απόρριψη της εισήγησης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σταυρέλης, σε συνέντευξη Τύπου, που παρεχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από το γραφείο του στο Δημαρχείο, η μη ψήφιση της εισήγησης αυτής ισοδυναμεί με τη μη ψήφιση των συγκεκριμένων προσώπων και αυτό αποτελεί ουσιαστικά μεθόδευση από την πλευρά της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης. Ο κ. Σταυρέλης άφησε σαφείς αιχμές και κατά του πρώην δημάρχου κ. Νανόπουλου.

Ο “Δημόπρακτος” είναι μια αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη τριών Δήμων: Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και Βέλου-Βόχας. Σκοπός της εταιρείας είναι να αποσυμφορηθούν οι τεχνικές υπηρεσίες και να προχωρούν μελέτες και συμβάσεις, καθώς επίσης και όλα αυτά να υπογράφονται πιο εύκολα. Στο νομικό αυτό πρόσωπο ο Δήμος Κορινθίων έχει μερίδιο 50% και οι άλλοι δύο Δήμοι από 25%. Τα μέλη που ψηφίζουν τις εισηγήσεις είναι 5 από τον Δήμο Κορινθίων και 4 από τους δύο άλλους Δήμους. Όμως με την αρνητική ψήφο του ενός από τους πέντε του Δήμου Κορινθίων, που ανήκει στην αντιπολιτευόμενη παράταξη του κ. Νανόπουλου, απορρίφθηκε συνολικά η συγκεκριμένη εισήγηση του Δημάρχου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του.

Ο κ. Σταυρέλης, ανέφερε, συγκεκριμένα, τα εξής:

“Χθες έγινε μια απρέπεια σε βάρος της πόλης και του Δήμου Κορινθίων. Δυστυχώς διαψεύστηκα για τη θέση μου να συμμετάσχουν σε όλα τα νομικά πρόσωπα και τον Δημόπρακτο μέλη της Αντιπολίτευσης. Κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου ο κ. Νανόπουλος επιβεβαίωσε ρητά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι πούλησε την πόλη και τον Δήμο με ανίερες συμμαχίες εκτός Δήμου Κορινθίων.

Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Τιμολέων Πιέτρης σε καθοριστική συνεδρίαση του αναπτυξιακού οργανισμού Δημόπρακτος, ψήφισε ενάντια στα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου Κορινθίων. Μάλιστα δεν εγκρίθηκε με τη συμμετοχή των άλλων δύο μετόχων Λουτρακίου και Βέλου – Βόχας, η πρόταση του Δήμου Κορινθίων και της Δημοτικής Αρχής για δύο σημαίνοντα πρόσωπα, τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Ταγαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Σπηλιόπουλο.

Πλέον έγινε φανερό σε όλους ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Κορινθιακός Λαός μας έδωσε εντολή να διοικήσουμε. Μόνη μας έννοια είναι τα συμφέροντα των δημοτών μας. Εμείς προχωράμε μπροστά, δεν κοιτάμε το παρελθόν και τα αλλάζουμε όλα.

Σύντομα ανακοινώνουμε τις νέες εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημόπρακτου, σύμφωνα με τον Νόμο και τη περαιτέρω συνεργασία μας. Η Δημοτική Αρχή δεν είναι όμηρος κανενός. Μόνος εντολέας είναι ο Κορινθιακός Λαός.

Συμφωνίες για παράδοση της πόλης και του Δήμου σε τρίτους δεν είναι εφικτές με Δημοτική Αρχή Σταυρέλη. Μάλλον κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.”

Απαντώντας, στη συνέχεια, σε ερωτήσεις ο Δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Δεν θα συμψηφίσω τί έγινε και τί δεν έγινε. Όλοι κριθήκαμε στις εκλογές. 48% είπε “Πνοή Δημιουργίας”, καταδικάστηκαν αυτοί. Και μια που λέτε τώρα για τις τουριστικές προβολές, αν τσιγκλιστώ, μπορεί να τα ψάξω ένα ένα. Έχω γυρίσει σελίδα στις 8 Οκτώβρη. Δεν ανέχομαι όμως να μου δημιουργούν και τώρα προβλήματα.”

“Ο κ. Πιέτρης δεν με ενδιαφέρει. Ο κ. Πιέτρης “τελείωσε”, από χθες το βράδι. Δεν έχει κανέναν ρόλο πλέον στον “Δημόπρακτο”. Και το λυπηρό είναι γιατί είναι νέο παιδί. Σε μια ανώνυμη εταιρεία, δεν πας και ζητάς εισήγηση. Πας, ψηφίζεις ή δεν ψηφίζεις. Δεν ψήφισε και ήταν προμελετημένη η κίνηση να μην ψηφίσει. Δεν είναι ότι δεν ψήφισε πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο. Δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος δεν θα πληρωθεί; …”

Και ο κος Σταυρέλης συνεχίζοντας είπε μεταξύ άλλων:

“Όσοι νομίζουν ότι κάνουν κακό στον Σταυρέλη είναι πολύ γελασμένοι. Εμείς τα αλλάζουμε όλα. Σύντομα, είναι θέμα ημερών, ανακοινώνουμε νέες εξελίξεις…..”

“Ο Δήμος Κορινθίων είχε επί 3,5 χρόνια Γενικό Γραμματέα 2.500 ευρώ το μήνα και δούλευε για τον “Δημόπρακτο”.

“Σε μία εβδομάδα το πολύ θα έχετε ακούσει τα πάντα. Ο Δήμος δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από τον “Δημόπρακτο”. Θα ακούσετε πολλά, τα έχουμε όλα έτοιμα.”

“Προτείναμε η αμοιβή του προέδρου να είναι 1.300 ευρώ όσο είναι ο μισθός του Αντιδημάρχου. Δική μας πολιτική είναι, εμείς πήραμε την απόφαση. Θα έχουμε πρόεδρο που θα πληρώνεται και διευθύνοντα σύμβουλο που θα πληρώνεται. Δεν μπορεί να διαχειρίζεσαι 12.000.000 ευρώ έργο και να μην υπάρχει αμοιβή.”

Γ.Π

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ