Ο Γ.Γ Νεκτάριος Σπηλιόπουλος εκπροσώπησε τον Δήμο Κορινθίων στην  1η Διαδικτυακή Εθνική Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου PATH2LC για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο Δήμος Κορινθίων συμμετείχε την Παρασκευή 2 Απριλίου  στην 1η Διαδικτυακή Εθνική Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου PATH2LC. Μαθαίνουμε σχετικά με τη συμμετοχή αυτή, μεταξύ άλλων , από τον Δήμο : « Το έργο PATH2LC χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020. Ο πρωταρχικός στόχος του PATH2LC  είναι να υποστηρίξει τους φορείς χάραξης πολιτικής και τις τοπικές Δημόσιες Αρχές στη διαδικασία μετάβασης σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα. Το έργο PATH2LC αποσκοπεί εν γένει στη δημιουργία Δικτύων Δήμων που Αποκτούν Γνώση σε κάθε μία από τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία), τα οποία θα προωθήσουν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των Δήμων. Μέσω των Δικτύων, οι Δήμοι θα επωφεληθούν από πλήθος δραστηριοτήτων ανάπτυξης ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης σε καινοτόμα εργαλεία, ενώ θα έρθουν σε επαφή με έναν πλούτο τεχνολογικών και χρηματοοικονομικών λύσεων που θα τους βοηθήσει να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, η δικτύωση θα επιταχύνει την εφαρμογή των στόχων που αναφέρονται στα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) και θα προσφέρει στους Δήμους τα απαραίτητα εργαλεία σχεδιασμού και παρακολούθησης για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων Σχεδίων Δράσης.

Η κεντρική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία μιας κοινής ομάδας από Ευρωπαίους και Έλληνες εμπειρογνώμονες και στελέχη από Ελληνικούς Δήμους, με στόχο την καθοδήγηση και την δημιουργία ενός «Οδικού Χάρτη»…

. Στην 1η Εθνική Συνάντηση παρευρέθησαν σημαντικά στελέχη των οκτώ (8) Δήμων – Μελών του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» που μετέχουν στο έργο (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Δωδώνης, Ιεράπετρας, Κορινθίων, Μεσσήνης, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Οιχαλίας και Πέλλας), Δήμαρχοι – Αντιδήμαρχοι – Συνεργάτες αυτών και Γενικοί Γραμματείς, καθώς επίσης στελέχη της Βιώσιμης Πόλης και ευρωπαίοι εταίροι του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των συγκεκριμένων Δήμων σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Το παρών στη συνάντηση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων κ. Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, μεταφέροντας σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου. Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο και το Δήμο Κορινθίων, η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου σε περιβαλλοντικά ζητήματα κ. Γεωργία Αντωνοπούλου παρουσίασε το όραμα του δήμου αναφορικά με ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα...»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ