Ο Γ. Ψυχογιός εκπροσώπησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης της Σουηδίας, στη Βουλή

Ο βουλευτής  του νομού μας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός εκπροσώπησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε συνάντηση που είχε Διακοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης της Σουηδίας, κ. Anders Hall, στη Βουλή.

Ο κος Ψυχογιός κατά τη συζήτηση, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε , όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου,ότι «η βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο που θα κατανέμει την ευθύνη στα Κράτη-Μέλη μέσα από έναν υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης και θα απαντά και στην εργαλειοποίηση από την Τουρκία και άλλες χώρες, θα δίνει έμφαση στην ένταξη προσφύγων και μεταναστών και θα διαχειρίζεται το ζήτημα με πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού και διεθνούς Δικαίου, όπως έγινε στην περίπτωση του Ουκρανικού.»

Τόνισε επίσης ότι «είναι πολύ σημαντική η καταπολέμηση των αιτίων αλλά και η ουσιαστική ενίσχυση των χωρών προέλευσης με ισότιμη συνεργασία και αμοιβαία ωφέλεια, πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στη βάση εκβιασμών».

Κάλεσε τον κο Hall, καθώς η Σουηδία έχει την Προεδρεία της ΕΕ, «να συμβάλει ουσιαστικά στην κατεύθυνση αυτή και να μην συμμετέχει στην προσπάθεια που γίνεται κυρίως από τις χώρες του Βίσεγκραντ να μετατραπούν, οριστικά, οι χώρες πρώτης εισόδου σε δεσμοφύλακες και αποθήκες ψυχών της Ευρώπης.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ