Ο Γ. Ψυχογιός κοντά στους Κορίνθιους παραγωγούς :”Να πληρωθούν άμεσα οι ενισχύσεις στους σταφιδοπαραγωγούς και να μη χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση από το 2023″

Ο Βουλευτής του νομού μας Γιώργος Ψυχογιός, συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στους Κορίνθιους αγρότες και παραγωγούς  και με νέα ερώτησή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ αναφέρει και ζητά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο:
“Η καθυστέρηση στις πληρωμές, έστω και αυτών των περιορισμένων κρατικών ενισχύσεων (Deminimis) για την κορινθιακή σταφίδα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους παραγωγούς. Έρχεται να προστεθεί στην έλλειψη ρευστότητας, τις ανατιμήσεις σε ενεργειακό κόστος, πετρέλαιο, λιπάσματα, αλλά και την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών.
Την ίδια στιγμή, είναι στον “αέρα” από το 2023 η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την κορινθιακή σταφίδα που είχε εξασφαλίσει από το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν περιλαμβάνεται στο νέο Εθνικό Σχέδιο με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.
Ζητάμε – όπως κάνουμε εδώ και δύο χρόνια – την στήριξη και άμεση πληρωμή των κρατικών ενισχύσεων στους σταφιδοπαραγωγούς, αλλά και την συνέχιση καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης και μετά το 2023, καθώς είναι πολύ σημαντική για τους παραγωγούς και το προϊόν.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ