Ο Δήμος Κορινθίων δηλώνει «παρών» στην έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, με την πρώτη διαδικτυακή συναυλία

Ο Δήμος Κορινθίων , με την τόσο σπουδαία Αρχαία και νεώτερη ιστορία ,  θα δώσει το πρώτο και μεγάλο “παρόν” στην έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, ημέρα της εθνικής μας επετείου , θα πραγματοποιήσει την πρώτη διαδικτυακή συναυλία, ως εναρκτήρια των εκδηλώσεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου της Αρχαίας Κορίνθου, δίπλα από τον Αρχαιολογικό χώρο.
Προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της εποχής, λόγω της πανδημίας , η εκδήλωση θα παρουσιαστεί την 25η Μαρτίου με δωρεάν είσοδο στο κανάλι του Δήμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα , στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν δύο μεγάλες μουσικές σχολές που ύμνησαν τις μέρες της επαναστάσεως του 1821 . Έτσι η δημοτική και η κλασική μουσική της όπερας και του κλασικού τραγουδιού, συναντιούνται μέσα από κείμενα και περιγραφές δια στόματος αφηγητή.

Δήλωση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος ανέφερε : «Η Κόρινθος με τα Δερβενάκια ,τον Νικηταρά και τόσες ακόμα ιστορικές αναφορές δεν θα μπορούσε να μην διεκδικεί δυναμική παρουσία στις δράσεις και στις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός με διεθνή διάσταση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δοκιμασία του κορονοϊου θα δώσει την θέση της στην επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτή η κανονικότητα θα μας βρει έτοιμους και με προτάσεις που αρμόζουν στο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης και παράλληλα μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε για την πόλη μας ένα διαφορετικό πολιτιστικό αποτύπωμα».

Ο κος Νανόπουλος καλεί όλους τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες να παρακολουθήσουν  διαδικτυακά την εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ