Δήμος Κορινθίων – Blue Flag Mediterranean week – Δράση καθαρισμού σε Άσσο και Λέχαιο την Κυριακή το πρωϊ

Για πέμπτη χρονιά φέτος, οι χώρες της Μεσογείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» διοργανώνουν την δράση Blue Flag Mediterranean week.
Η φετινή εβδομάδα δράσης Blue Flag Mediterranean week ξεκίνησε την 5η Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 11η Ιουλίου 2021 με συμμετοχή 10 χωρών. Συμμετέχουν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Τουρκία, όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Κορινθίων.
«Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα» κι αυτό είναι και το μήνυμα της δράσης
Caring for the sea that unites us!
Λόγω της συμμετοχής του Δήμου Κορινθίων στο πρόγραμμα « Γαλάζια Σημαία « και τη βράβευση της Παραλίας Καλάμια, ο δήμος θα προβεί σε καθαρισμό των ακτών Άσσου -Λεχαίου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος.
Η δραστηριότητα θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουλίου και ώρα 11 :00 π.μ.
Σημείο συνάντησης είναι για το Λέχαιο το ElMuseo και για τον κ.Άσσο το Λιμάνι.
Τα απορρίμματα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν σε μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός τους σε διάφορες κατηγορίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Συγχρόνως θα ενημερωθούν οι παρόντες για την σημασία των οικοσυστημάτων, την σημασία της ανακύκλωση και τον χρόνο αποσύνθεσης των απορριμμάτων.
Λόγω των ειδικών συνθηκών, που εξακολουθούν να ισχύουν και φέτος, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!, καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι διαχειριστές της ακτής της «Γαλάζιας Σημαίας»
Βασίλης Νανόπουλος και  Δήμητρα Δανιήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ