Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στο φυλλάδιο πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων φιγουράρει στο φυλλάδιο πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα, πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από τον Οκτώβριο 2015 στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association) που έχει πιστοποιηθεί από το 2010 σαν πολιτιστική διαδρομή και η προσπάθεια σύνδεσης του θερμαλιστικού προϊόντος με τον πολιτισμό, έχει έναν ακόμη σημαντικό σταθμό.
Η έκδοση φυλλαδίου των πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα δίνει την δυνατότητα στις Ελληνικές Ιαματικές πηγές να αναδείξουν τα σπουδαία προτερήματα τους και να δηλώσουν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Σύμφωνα με τον Δήμο, η έκδοση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία ασκεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κ. Βλάση, τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Στρασβούργου, καθώς και τις Περιφέρειες της Ελλάδος.
Στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων συμμετέχει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και οι Δήμοι Καβάλας, Αλμωπίας και Ιστιαίας-Αιδηψού.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ