Ο Δήμος Σικυωνίων προειδοποιεί: «Δεν παίζουμε με τη φωτιά γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας»

Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Σικυωνίων ενημερώνει ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε φέτος στην Περιφέρειά μας νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στα μέσα Απριλίου, και πως οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων στα όρια του Δήμου Σικυωνίων οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση των μέτρων πυρασφάλειας. Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Οι δε ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους καθώς και των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου όφειλαν να προχωρήσουν σε:

🔴 Α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

🔴 Β. Στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα, καθώς και οποιασδήποτε άλλης καύσιμης ή εκρηκτικής ύλης ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

🔴 Γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δένδρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από τη επιφάνειας του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δένδρου.

🔴 Δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

🔴 Ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ