Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συνυπογράφει την κοινή ανακοίνωση Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για τους Εργαστηριακούς γιατρούς και τον ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συνυπογράφει το ακόλουθο κοινό δελτίο Τύπου  Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, που εκδόθηκε χθες, με τίτλο: “Η αμετανόητη αλαζονεία του ΕΟΠΥΥ” αναφερόμενο στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών – συναδέλφων τους , στο οποίο αναφέρονται τα εξής: 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
«Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ»

“Είναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback – rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει.
Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας (ΕΟΠΥΥ), εν μέσω κινητοποιήσεων, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους εργαστηριακούς ιατρούς τους όρους λύσης των συμβάσεών τους. Δείχνοντας περαιτέρω αδιαλλαξία, προτρέπει τους πολίτες να καταδώσουν τον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό που δεν θα τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται την εφαρμογή των Διεθνών Κατευθυντήριων οδηγιών ορθής κλινικής συνταγογράφησης και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αποδεικνύοντας πως δεν επιθυμεί ο ίδιος την καλή και επιστημονική πρακτική για την υγεία των πολιτών, δείχνοντας παράλληλα την αμετανόητη αλαζονεία του.
Στον αγώνα των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ οι Ιατρικοί Σύλλογοι σχηματίζουν ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους.

ΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΙΣ ΛΕΣΒΟΥ ΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΣ ΛΗΜΝΟΥ ΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΝΙΑΣ ΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΙΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΙΣ ΡΟΔΟΥ
ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΣ ΚΙΛΚΙΣ ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΙΣ ΣΑΜΟΥ
ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΙΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΙΣ ΑΡΤΑΣ ΙΣ ΘΗΒΩΝ ΙΣ ΚΩ ΙΣ ΠΑΤΡΑΣ ΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΙΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΙΣ ΔΡΑΜΑΣ ΙΣ ΕΠ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΣ ΠΕΛΛΑΣ ΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΣ ΕΒΡΟΥ ΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΙΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΙΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΙΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΙΣ ΧΙΟΥ

Κόρινθος, 13/05/2024
ΑΠ: 903″

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ