Ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας στα Κάτω Τρίκαλα Ξυλοκάστρου περιγράφει τη ζωή τους μακριά από την πόλη και τις ανέσεις

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας που ζουν απομονωμένα και κάτω από δύσκολες συνθήκες στα Τρίκαλα Κορινθίας αρχικά δήλωσε πως έχει έξι παιδιά, αλλά δεν ζουν όλα μαζί του. Όπως περιγράφει για τη ζωή του πριν, «εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο στα απορριμματοφόρα και είχα έξι παιδιά. Οκτώ στόματα, οκτώ μερίδες φαγητό. Έπαιρνα ένα χιλιάρικο, μου έδιναν επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ και εγώ έπρεπε να ενοικιάσω σπίτι με πάνω από 500».

Πρόσθεσε δε, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον κυνηγό πως :«εμείς απλά υποφέρουμε από τους κυνηγούς, όπως και οι περισσότεροι βοσκοί, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει λάθος νοοτροπία. Θεωρεί ο καθένας πως επειδή έχει βγάλει άδεια μπορεί να κυνηγήσει όπως και όπου θέλει».

Αναφερόμενος στην καταγγελία που τον έβαλε και στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ο ίδιος λέει πως έγινε συμπλοκή «γιατί (ο κυνηγός) δεν ήθελε να φύγει και του είπα να πάει πιο μακριά. Είχε πυροβολήσει αγριογούρουνο στον χώρο μου».

Για το γεγονός ότι τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο, ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης λέει πως το σχολείο απέχει 25 χλμ. και συμπληρώνει πως «το σχολείο δεν είναι δωρεάν κατά βάση».

«Γιατί υπάρχει τέτοιος αποπροσανατολισμός της κοινωνικής γνώμης; Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο;», διερωτάται στη συνέχεια.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τον αστικό ιστό, δεν είναι λογικό να έχουν υπηρεσίες και παροχές γιατί αν τις έχουν, θα ξαναγυρίσουν στην πόλη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι στην κοινότητα είναι παλαιοημερολογίτες «αλλά με μία πολιτιστική εκδοχή».

«Οι κοινότητες των Άμις στην Αμερική ή οι Παλαιοί Πιστοί στη Ρωσία, είναι γνωστές κοινότητες. Στην Ελλάδα θεωρείται παράξενο αυτό. Αν ήταν σε άλλη χώρα, θα ήταν ωραίο», λέει.

Για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, υποστηρίζει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ζούσαν στις ερημιές ούτε με στρατό. Εγώ πώς είναι παράξενο να ζω στις ερημιές; Δεν πρέπει να έχω κάτι για την προστασία μου; Όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα και μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν το ξέρουν. …».

Φιλοξενούμενη της οικογένειας είναι και μία γυναίκα από την Άρτα .

(πηγή: ethnos.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ