Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σιάτος ρωτά την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου για την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, από τον Γιάννη Σιάτο, περιφερειακό σύμβουλο του νομό μας, της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος- Μανώλης Μάκαρης” για την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκεί αναφέρονται τα εξής: “Σύμφωνα με τα στοιχεία της eurostat η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα ενώ είναι μέσα στις 10 πιο επικίνδυνες Περιφέρειες της Ευρώπης . Τα τελευταία χρόνια, 65 συμπολίτες μας χάνουν κατά μέσο όρο την ζωή τους στους δρόμους της Πελοποννήσου. Μάλιστα το νούμερο τείνει είναι σταθερό κάθε χρόνο δείγμα ότι δεν υπάρχει βελτίωση των υποδομών, επαρκής σήμανση, διόρθωση κακοτεχνιών και καταγραφή των σημείων που γίνονται τα ατυχήματα .

Πρόσφατα δε, τοποθετήθηκαν 25 τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης μεταβλητών μηνυμάτων, που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις που υπάρχουν ερωτηματικά για το αν είναι οι κατάλληλες (σε στροφές, σε θέσεις που δεν είναι ορατές). Οι περισσότερες δεν λειτουργούν, ενώ όσες λειτουργούν δείχνουν μηνύματα που δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επικρατούν  στο περιβάλλον εκείνη την στιγμή (προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, μέρα με καταρρακτώδη βροχή) .

Κατόπιν των ανωτέρω :

Ερωτάται η Περιφερειακή αρχή:

1) Ποια μέτρα έχει πάρει για την μείωση των ατυχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο και ποια είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών. Πως κρίνει την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της Πελοποννήσου. Σε ποιες δράσεις προέβη όλο αυτό το διάστημα και ποια έργα έκανε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

2) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει από εδώ και στο εξής ώστε να προστατεύσει την ζωή των κατοίκων της Πελοποννήσου.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ