Ο Π. Λουζιώτης στην hmerisiakorinthou.gr : “Το Επιμελητήριο Κορινθίας για άλλη μια φορά θα έχει μία ενεργή και δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”.

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας  κ. Παναγιώτη Λουζιώτη, με αφορμή την συμμετοχή του Επιμελητηρίου αλλά και πολλών κορινθιακών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Λουζιώτης μας είπε ότι τα μηνύματα από την αγορά δεν είναι ευοίωνα, αφού μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία,  τώρα ήρθε και η ενεργειακή κρίση. Ο κ. Λουζιώτης τόνισε ότι  το Επιμελητήριο ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του για νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να δώσουν μία ανάσα σε αυτή την κακή οικονομικά συγκυρία και  συνεχίζει να διεκδικεί ό,τι καλύτερο για τις κορινθιακές επειχειρήσεις. 

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κορίνθου στη ΔΕΘ;

Λουζιώτης: Το Επιμελητήριο Κορινθίας, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των μελών του, για άλλη μια φορά θα έχει μία ενεργή και δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό το λόγο βγάλαμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα μέλη μας,  τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν μαζί με το Επιμελητήριο στη ΔΕΘ με τα περίπτερά τους και να μπορέσουν να κάνουν τις απαιτούμενες συνέργειες και συνεργασίες με όλους αυτούς που θα επισκεφθούν τη  ΔΕΘ, έτσι  ώστε  έγκαιρα να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε τη συμμετοχή όλων μας στη ΔΕΘ.

Φιλοδοξούμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη  από προηγούμενες χρονιές. Αυτό δείχνουν τα μηνύματα από τη συμμετοχή του κόσμου σε προηγούμενες εκθέσεις και στη Food Expo και στην Expotrof, όπου το Επιμελητήριο Κορινθίας είχε μία δυναμική παρουσία με πολλές Κορινθιακές επιχειρήσεις.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε από την αγορά το τελευταίο καιρό;

Λουζιώτης: Παρόλο που η ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση των κορινθιακών επιχειρήσεων έχει δοκιμαστεί την τελευταία 12ετία, δυστυχώς μπορώ να πω ότι τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα. Τα πράγματα είναι δύσκολα και η ενεργειακή κρίση τα έχει κάνει ακόμα πιο δύσκολα  αφού πλήττει τα στρώματα και τους κλάδους. Αποτέλεσμα να μεταβιβάζεται όλο αυτό σε όλων των μορφών τις επιχειρήσεις. Από τις πολύ μεγάλες που έχει ακριβύνει τόσο η πρώτη τους ύλη, όσο και οι απαραίτητες μεταφορές, μέχρι τις πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από την μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των πελατών τους.

Θέλω να πιστεύω ότι η καλοκαιρινή περίοδος, η οποία λόγω και της ευφορίας που υπάρχει στον  κόσμο, αλλά λόγω και του τουρισμού, που είναι ένα από τα βαριά «όπλα» της βιομηχανίας της Ελλάδας, θα δώσει μία μικρή ώθηση ώστε να μπορούμε να βλέπουμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να γίνω «μάντης κακών». Ευελπιστώ ότι στο επόμενο διάστημα με τις απαραίτητες και στοχευμένες κινήσεις, τις οποίες έχει υποχρέωση η ελληνική κυβέρνηση να κάνει για το καλό όλων μας, θα δώσει τα απαραίτητα «όπλα» και εργαλεία, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, όλα αυτά που επιβαρύνουν για άλλη μία φορά, για ακόμη μία χρονιά, όλες τις κορινθιακές επιχειρήσεις.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι δράσεις του Επιμελητηρίου αυτή την εποχή;

Λουζιώτης: Το Επιμελητήριο για τα  μέλη του, έχει έναν αποκλειστικό σκοπό. Πως θα τους είναι όσο το δυνατόν, πιο χρήσιμο και πιο ωφέλιμο. Γι’ αυτό το λόγο και συνεχίζουμε να διεκδικούμε Ευρωπαϊκά προγράμματα και να κάνουμε συνεχείς ενημερώσεις και να κάνουμε Ημερίδες, αλλά και να συμμετέχουμε με εξωστρέφεια σε όλα αυτά που θα γίνουν. Τις προηγούμενες μέρες παραβρεθήκαμε στην ανακοίνωση του νέου ΕΣΠΑ,  το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για   τις επιχειρήσεις.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους κρατικούς φορείς οι οποίοι μπορούν να δώσουν κάποιες δυνατότητες στα μέλη μας. Μπορώ να σας πω ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει άλλο ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης  για εξοπλισμό για όλες τις επιχειρήσεις και μάλιστα με πολύ εύκολη διαδικασία.

Να είστε βέβαιοι λοιπόν ότι το Επιμελητήριο πρώτα από όλα ενημερώνει τα μέλη του και δεύτερον προσπαθεί να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό και θα συνεχίσει να το κάνει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ