Ο Υπουργός Εργασίας απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ

Σύμφωνα με  ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Ιούνιο, καταγράφουν μείωση στο 12,1% από 12,5% τον Μάϊο του 2022 και από 15% τον Ιούνιο του 2021. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι “τα σημερινά, επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία είναι μια ακόμα απάντηση σε όσους ανεύθυνα επιδιώκουν να μηδενίσουν το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής”.

Αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Υπουργός σημείωσε ότι “η ανεργία έπεσε στο 12,1%, δηλαδή περισσότερο από 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ (17,3%). Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι υποχώρησε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο πέρσι (15%). Αποκλιμακώνεται επίσης και η ανεργία των νέων…”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, “δεν πανηγυρίζουμε φυσικά για όλα αυτά. Τα σημειώνουμε για να απαντήσουμε στη μηδενιστική κριτική, αλλά και για να δείξουμε ότι η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είναι σε σωστή κατεύθυνση και παράγει αποτελέσματα. Οι χαμηλότεροι φόροι και οι χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ενθάρρυναν τις επενδύσεις και επομένως τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το ίδιο ισχύει για τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων, αλλά και για τον εργασιακό νόμο 4808/21 που ισορροπεί σωστά ανάμεσα στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων. Σημειώνω, επίσης, τη σημαντική συμβολή των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), οι ρυθμοί των οποίων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την περίοδο πριν το 2019”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here