Ο Χρίστος Δήμας κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο για την Κόρινθο & τις Αρχαίες αποικίες της στο δημοτικό θέατρο. Τί δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας που παρακολούθησε και μίλησε χθες το απόγευμα στο Συνέδριο του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος , στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου για την Κόρινθο και τις αποικίες της, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτού του θεσμού για την πόλη μας ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές . Ο κος Δήμας δήλωσε :  

“Κόρινθος και Αρχαίες αποικίες της”: Αναπτυξιακές προοπτικές συνύπαρξης και συναντίληψης, ήταν ο τίτλος του συνεδρίου στο οποίο είχα τη τιμή να είμαι κεντρικός ομιλητής.

Στο συνέδριο αλλά και στο δίκτυο πόλεων της Αρχαίας Κορίνθου συμμετέχουν πόλεις από την Αλβανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε παρουσία από τις Δημοτικές Αρχές από τις Συρακούσες το Παλατσόλο, Φιέρι, Κέρκυρα, Λευκάδα, Άρτα και Άκτιο.

«Περίπου 3000 χρόνια μετά από την ίδρυση των Συρακουσών αναβιώνουμε τους δεσμούς αυτούς, που ιστορικά ξεπερνούν σε διάρκεια αυτούς μεταξύ των χωρών και με την ήπια δύναμη του πολιτισμού, του αιώνιου υπερόπλου της Ελλάδας, πρωτοστατούμε στην ανασύσταση του σημαντικότερου δικτύου πόλεων της Μεσογείου, διευρύνουμε τον πολιτισμό μας και συμμετέχουμε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι των ιδεών, ως άξιοι απόγονοι των Αρχαίων Κορινθίων πρωτοπόρων στη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού προς τη Δύση.» 

Στο τέλος συμφωνήθηκε και κοινό ψήφισμα από τις συμμετέχουσες πόλεις για την ίδρυση του δικτύου και τη στενότερη συνεργασία σε ζητήματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και παιδείας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, στο Δήμο Κορινθίων και ειδικότερα στη πρόεδρο της επιτροπής και εμπνευστή της ιδέας Εύη Κοκκίνου. Μία σπουδαία πρωτοβουλία που είναι και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ