Ο Χρίστος Δήμας στην επετειακή έκθεση «Nemea 100: from Blegen to Berkeley and Beyond» γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την πρώτη ανασκαφή στην περιοχή

«Nemea 100: from Blegen to Berkeley and Beyond».
Εγκαινιάστηκε στην Αρχαία Νεμέα η ξεχωριστή αυτή επετειακή έκθεση, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την πρώτη ανασκαφή στην περιοχή, με την παρουσία του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα, ο οποίος αναφέρει: “Αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να εξερευνήσουμε μοναδικά εκθέματα, άγνωστες φωτογραφίες, αντικείμενα και αναμνήσεις από τα τελευταία 100 χρόνια, από την περιοχή της Αρχαίας Νεμέας και το Ιερό του Δία. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο αναδεικνύονται τα ευρήματα και οι ανακαλύψεις όλων αυτών των ετών, αλλά τιμούμε επίσης τους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε ανασκαφές και έρευνες, ώστε να κατανοήσουμε βαθύτερα την ιστορία της Νεμέας και τη σημασία της στην αρχαιότητα.
Συγχαρητήρια στο Κέντρο Κλασικής Αρχαιολογίας Νεμέας, την αρχαιολόγο Κιμ Σέλντον για την διοργάνωση της έκθεσης, την εφορεία αρχαιοτήτων Κορινθίας και σε όλους όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή της, αλλά και στα ανασκαφικά έργα.
Ιδιαίτερη μνεία προφανώς έγινε και στον αείμνηστο αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ ο οποίος ταυτίστηκε με τη Νεμέα όσο κανείς άλλος.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ