Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Για εμάς η ανάπτυξη αποτελεί την “καρδιά” του προγράμματός μας. Οι επενδύσεις δεν έρχονται με διαταγές”

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παραβρέθηκε και μίλησε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ- ΔΑΜ), σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας ΕΦΕΠΑ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), στη Μεγαλόπολη, χθες το απόγευμα .

Ο κος Πτωχός ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του: «Γνωρίζετε όλοι ότι για εμάς η ανάπτυξη αποτελεί την καρδιά του προγράμματός μας, και εννοούμε την ουσιαστική ανάπτυξη. Μας ενδιαφέρουν πολύ οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση της Πελοποννήσου, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στην ανάλυση των ειδικών δεδομένων για την περιοχή της Μεγαλόπολης, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε την περιοχή της Μεγαλόπολης. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που πλέον είμαστε «στον αέρα», καθώς οι προσκλήσεις έχουν ήδη ανέβει. Έχουμε πλέον την προέγκριση για το πολεοδομικό σχέδιο της Μεγαλόπολης, και «τρέχουμε» με το Υπουργείο Περιβάλλοντος το χωροταξικό της Περιφέρειας, ώστε να έχουμε την έγκριση και του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου».

Σχετικά με τις επενδύσεις και τον τρόπο που μπορούν αυτές να γίνουν πραγματικότητα, επεσήμανε: «Τις επενδύσεις δεν μπορεί κάποιος να τις διατάξει. Για να έρθουν, χρειάζεται ένα ελκυστικό «μπουκέτο» κινήτρων και ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Έχουμε αρχίσει συνεργασία με τον Δήμο και τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να κάνουμε αυτό το «μπουκέτο» πιο πλήρες και πιο ελκυστικό. Κάθε φιλόδοξος επενδυτής, πάντα βλέπει τον λόγο για να επενδύσει κάπου. Εκεί πρέπει όλοι να είμαστε συντονισμένοι, ώστε η περιοχή της Μεγαλόπολης και ευρύτερα όλες οι περιοχές, να είναι όσο ελκυστικές πρέπει. Για εμάς το πολύ σημαντικό δεν είναι η απορρόφηση μόνο των πόρων αλλά η μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας που θα φέρουν οι επενδύσεις».

Προσπαθώντας να αποδώσει τη «μεγάλη εικόνα» εντός της οποίας καλούνται να δράσουν οι επιχειρηματίες, ο κ. Δημήτρης Πτωχός τόνισε: «Η αναπτυξιακή πολιτική δεν είναι αντικείμενο ενός Δήμου, το αντίθετο θα έλεγα. Η αγορά είναι ολόκληρη η περιφέρεια, όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος». Στη συζήτηση μαζί τους καθώς και με κατοίκους και μέλη της επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημείωσε: «Είχαμε μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση, είναι σημαντικό να ακούμε όλους όσους έχουν ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια τον ενάμιση μήνα που βρισκόμαστε εδώ, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο για το πολεοδομικό και το χωροταξικό».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ