Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Παράγοντας αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος ο πρωτογενής τομέας»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της 15ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ), που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα,  σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε, αναφέρθηκε στην ορθολογική χρήση του νερού, το ενεργειακό κόστος, τους εργάτες γης και τα στοχευμένα προγράμματα.

«Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο σχετικά με την αξιολόγηση και τον συντονισμό των δράσεών μας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και της κοινής αγροτικής πολιτικής. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλες, αλλά οι ευκαιρίες για την αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας και την προστασία του περιβάλλοντος ακόμα μεγαλύτερες», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός και συνέχισε με την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων.

«Οι Έλληνες αγρότες πονάνε το χωράφι τους. Και πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε με την ολοκλήρωση των έργων να πηγαίνουν σε αυτό με ασφάλεια, να το ποτίζουν επαρκώς και να γνωρίζουν ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ενδεχόμενες καταστροφές», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον πρωτογενή τομέα και την επισιτιστική ασφάλεια, ενώ σημείωσε πως «Η προτεραιότητα στη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι μονόδρομος. Για τη διατροφική μας ασφάλεια, αλλά και για την ευημερία μας. Ο πρωτογενής τομέας είναι παράγοντας αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος και στο χέρι μας είναι να γίνει και ελκυστικός ώστε άνθρωποι που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία να μείνουν στον τόπο τους».

Παρούσα ήταν και η Βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ