Περιφερειάρχης Δ. Πτωχός : “Εμείς, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”. Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας στην Τρίπολη

Ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός ανέλαβε χθες και επίσημα την διοίκηση. Στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, όπου έφθασε χθες το πρωί ο κος Πτωχός έγινε ο αγιασμός και η κοπή  της Βασιλόπιτας . Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης: “Κάθε χρόνο, τέτοια στιγμή, όλοι μας, κάποια στιγμή, κλείνουμε τα μάτια μας και κάνουμε τα σχέδιά μας, τα όνειρά μας, ότι φανταζόμαστε για το νέο έτος. Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Εμείς, στην Περιφέρεια θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εάν ενώσουμε, όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, θα πετύχουμε πολλά σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε αυτό. Για ότι χρειάζεται ο κόσμος, θα είμαστε εδώ“.

Τον Αγιασμό της πίτας, πραγματοποίησε ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος. Παρόντας στην τελετή και ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.Στην εκδήλωση κοπής της πίτας και ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος, παρευρέθηκαν ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών. Επίσης προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία του Αγιασμού και της κοπής της πίτας, ο νέος περιφερειάρχης, υπέγραψε το σχετικό Πρωτόκολλο τοποθέτησής του στην θέση του Περιφερειάρχη. Δίπλα του ήταν η σύζυγός του και η κόρη του.

Προηγήθηκε δοξολογία, ενώ αμέσως μετά ο κος Πτωχός και οι λοιποί επίσημοι, κατευθύνθηκαν, πεζοί, στο κτίριο της Περιφέρειας, για την ανταλλαγή των ευχών και για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ